[What's New Icon]

office@icashd.ro

ICAS Statiunea Simeria ofera spre vanzare o bogata gama de arbori si arbusti de rasinoase din care enumeram: 

Thuja occidentalis L. `Fastigiata` - Tuie columnara

Arbore ornamental cu port columnar, folosit atat în conturarea aleilor si intrarilor, cat si în grupe. Este o specie rustica, rezistenta la geruri si poate fi cultivata din zona de campie pana în cea montana.

Chamaecyparis lawsoniana Parl. `Glauca` - Chiparos albastru

Arbore ornamental cu port columnar, cu un coroament compact, verde-azur spre albastrui, folosit in conturarea aleilor si intrarilor sau solitar. Este o specie rustica, rezistenta la geruri si poate fi cultivata din zona de campie pana in cea montana.

Abies alba Mill. - Brad

Arbore ce atinge înaltimi de 30 - 40 m., cu coroana piramidala, compacta, folosit ca exemplar solitar, în centrul compozitional al peisajului, în parcuri si gradini. De asemenea, poate fi folosit ca pom de Craciun prin transplantarea în vase, timp de 5 - 7 ani, dupa care se planteaza afara.

Taxus baccata L. - Tisa

Planta decorativa cu port arbustiv, cu temperament de umbra, rezistenta la frig. Are acele verzi lucitoare.

Picea abies Karst. - Molid

Arbore ce ajunge la înaltimi de 40 m. cu coroana îngust piramidala, compacta. Ca specie ornamentala este superioara bradului, avand o adaptabilitate si rezistenta superioara. Se poate folosi sub forma de exemplare izolate sau grupuri, perdele de protectie sau garduri vii, acestea din urma avand însusiri estetice deosebite, mascand zonele industriale inestetice.

Picea pungens Karst. `Argentea` - Molid argintiu

Arbore de 15-25 m. înaltime cu port piramidal, elegant, cu ramuri pana la suprafata solului, deosebit de ornamental prin culoarea alb-argintie a cetinii. Specia este rezistenta la poluare si este folosita ca arbori solitari în centrul peisagistic compozitional.

Juniperus sabina L., Juniperus horizontalis Mnch. - Ienupar

Arbusti cu înaltimi între 0,5 -1,5 m. folositi pentru acoperirea solului, stancilor dar si ca specii de efect ce îmbraca baza rasinoaselor cu port fastigiat, a coloanelor sau a biogrupelor de foioase.

Pinus nigra L. - Pin negru

Arbore ornamental ce ajunge la înaltimi de 30 m. cu coroana larga, la batranete tabulara. Cetina este de culoare verde închis. Se foloseste în grupuri de 3-5 exemplare, combinat cu biogrupe de mesteacan

[What's New Icon]

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati: office@icashd.ro

si la telefon: +40 254 261 254

 

Copyright © 2001 ICAS Baza experimentala Simeria - Ovidiu Iordan